Oli kiva pilkkominen tomaateissa, ton pienemmäks en niitä jaksanu alkaa silppuamaan :D |
Ostin keiton kanssa valkosipulikrutonkeja, mutta tavallisen makuset on parempia mun mielestä. Ruohosipulikin oli hyvää, mutta tosta valkosipulista en tykännyt niin paljoa. |
Siinä on kaikki muut ainekset paitsi kerma. Ton jälkeen se sitten pistettiin blenderillä sileäksi! |
Siinä on valmis keitto krutongeilla. |
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen porkkana
1 kg tuoreita tomaatteja
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
4-5 dl vettä
½ dl kuivaa valkoviiniä
1 hyvälaatuinen kana/kasvisliemikuutio
tuoretta tai kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
½ dl kuohukermaa
Silppua sipuli ja valkosipuli, viipaloi porkkana ja tomaatit. Kuumenna kattilassa öljy, kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana. Lisää sen jälkeen kaikki muut aineet paitsi kerma ja anna porista n. 30-40 minuuttia. Tomaattien ja porkkanoiden tulisi tämän jälkeen olla aivan pehmeitä. Aja sen jälkeen keitto soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää kerma. Nauti esim. krutonkien tai valkosipulileivän kanssa. (Voisilmäpeliä -blogista)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti